Top

Merken

Een aantal merken dat BewustEco voert:


Ecover
Ecover

Ecover werd in 1980 opgericht met het oog op "de ontwikkeling en productie van duurzame, doeltreffende was- en reinigingsmiddelen op basis van plantaardige ingrediënten en mineralen die gezond zijn voor mens en natuur"

Zoals gezegd, Ecover producten zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten, en maximaal biologisch afbreekbaar.

Bij het maken van de producten wordt zo weinig mogelijk water gebruikt, zodat het milieu zo weinig mogelijk belast wordt. Er wordt onderzocht hoe de producten zich gedragen in afvalwaterzuiveringsinstallaties en septische systemen.

De producten zijn allemaal fosfaatvrij. Ecover maakt met zijn producten, maar ook met zijn verpakkingen de ecologische footprint kleiner.


 

KlokEco
KlokEco

Bij Klok heeft het milieu altijd hoog in het vaandel gestaan. Zo had Klok het eerste fosfaatvrije wasmiddel op de Europese markt en kwam Klok als eerste met een compact waspoeder. Als logisch gevolg hebben sinds 2001 alle Klok producten het Keurmerk van het Europees Ecolabel. De laatste innovatie is die van de fosfaatvrije vaatwastabletten. Deze multifunctionele vaatwastabletten zijn tevens voorzien van een wateroplosbare folie.

Naast het belangrijke milieuaspect, hecht Klok ook veel waarde aan producten die huidvriendelijk zijn. De producten bevatten daarom geen parfum en kleurstoffen.


 

Ecozone
ecozone

Ecozone heeft als doel te zorgen dat we minder energie verbruiken, minder vervuilen en minder water gebruiken bij het schoonmaken of wassen. Daarbij te zorgen dat er minder chemische stoffen in het milieu belanden door gebruik van schoonmaakmiddelen.

Zo is Ecozone de oorspronkelijke bedenker van de populaire wasbal, de eco-ballen. Hun gepatenteerde ontwerpen maken schoonmaken van uw was in een eco-vriendelijke manier gemakkelijker.

 


Marcel’s Green Soap

Marcel houdt zich aan drie beloftes:

Marcel’s Green Soap ruikt fantastisch, het maakt geweldig schoon en het zit vol met natuurlijke ingrediënten. En de verpakking is 100% gerecycled plastic.

De producten van Marcel’s Green Soap zijn allemaal gemaakt van plantaardige, natuurlijke biologisch afbreekbare en veilige chemicaliën in tegenstelling tot petrochemische stoffen, synthetische, chemische stoffen. Elk product van Marcel’s Green Soap is zonder parabenen, zuren, ammonia, chloor en kleurstof. Allemaal stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, je huis of je lichaam.

 


Urtekram

Urtekram levert een indrukwekkend assortiment op het gebied van natuurscosmetica. Alle producten zijn gecertificeerd (COSMOS certificering door Ecocert Greenlife).

Urtekram doet zeer veel op het gebied van duurzaamheid en goede werkomstandigheden.

Het bedrijf begon in 1970 als een klein kruidenwinkeltje in Kopenhagen. Het doel was om Denemarken meer groen en bewust te maken. Inmiddels zijn ze de grootste op de markt van biologische verzorgingsproducten in Scandinavië en verkopen ze in meer dan 36 landen over de wereld. 
Volgens Urtekram is het niet voldoende om ons te concentreren op gezonde voeding. De verzorgingsproducten die we gebruiken zijn ook van groot belang voor onze gezondheid. Daarom werkt Urtekram alleen met zuivere en natuurlijke ingrediënten, zonder parabenen of synthetische conserveringsmiddelen.

BewustEco verkoopt shampoos en conditioners, douchegel en tandpasta van het merk Urtekram. 

Dr. Bronner

Als basisproduct verkoopt BewustEco de zepen van Dr. Bronner. Zeep suggereert dat het voor de persoonlijke verzorging is, en dat is ook zo. De zepen van Dr. Bronner zijn te gebruiken om uw lichaam te wassen, maar ook als scheerzeep, en ook - in de vloeibare versie - te gebruiken als tandpasta en massages. De vloeibare versie verdund is te gebruiken als tandpasta, mondwater en aftershave.

Maar naast de persoonlijke verzorging zijn de zepen van Dr. Bronner ook te gebruiken voor in de wasmachine en verdund voor het schoonmaken van groente, fruit en planten.

Dr. Bronner producten bevatten altijd kokosolie en olijfolie. Kokosolie schuimt veel, maar kan uitdrogen. Olijfolie geeft een heel zacht schuim, maar in kleine hoeveelheden. Door het gebruik van zowel de kokos-en olijfolie in de juiste verhouding, ontstaat de onovertroffen Dr Bronner zeep. Van beide oliën de positieve eigenschappen: veel schuim en super zacht voor de huid! De zepen bevatten ook hennep en jojoba olie. Deze hebben dezelfde werking als de natuurlijke oliën in talg, waardoor de huid ook na het afspoelen van de zeep nog heerlijk aanvoelt. 

De producten zijn biologisch afbreekbaar en natuurvriendelijk.